Тема:Розкрій гіпсокартонних листів,установка маяків,кріплення рейок.

Гіпсокартон – це один із найбільш поширених будівельних матеріалів. Його популярність обумовлена універсальністю і широтою використання. За допомогою даного матеріалу з легкістю зводяться не лише примітивні перегородки і стельові системи, але і створюються складні живописні елементи і ефектні дизайнерські форми. Більше того, гіпсокартон широко відомий навіть тим, хто абсолютно далекий від будівельних або ремонтних робіт, і знає про них лише з чуток. Ось наскільки велика на сьогоднішній день популярність гіпсокартону.

Різка гіпсокартону можлива декількома способами. Для неї використовуються найбільш різноманітні прилади та інструменти, починаючи від звичайного будівельного ножа і закінчуючи електролобзиком. Щоб вибрати чим різати гіпсокартон і як це зробити правильно, розглянемо більш докладно набір інструментів, що використовується фахівцями.

Монтажний ніж підходить для відрізання великих поздовжніх шматків гіпсокартону. зробивши необхідні заміри і провівши лінію, по якій ви будете відрізати, прикладіть до цієї лінії металеву лінійку, і, міцно утримуючи її вільної від монтажного ножа рукою, поставте на лінію вістрі ножа. Не обов'язково використовувати металеву лінійку, підійде будь-який її замінник з гострою кромкою. Дотримуючись акуратність, надріжте картон рівно по лінії.














https://youtu.be/AViSM7xasBg



Установка маяків під штукатурку.

Маяками називають спеціальні обмежуючі планки, які потрібні для того щоб майстер міг орієнтуватися при накладанні шару штукатурки. Установка маяків під штукатурку займає досить багато часу, але дозволяє проводити основні роботи набагато швидше і легше з отриманням високоякісного результату. Можна виділити кілька різновидів маяків, які використовуються найбільш часто. Найпоширенішим є металевий маяк, який представляє собою рівний профіль, який ще називають маяковою рейкою. Він має висоту 3, 6 і 10 мм. Це пристосування має ряд переваг:

  • Повністю готовий до застосування.
  • Встановлюється на стіну дуже швидко.
  • Не вимагає просушки, тому оштукатурювання можна здійснювати відразу ж після установки.
  • Найзручніші металеві маяки використовувати в ході робіт на малих площинах.
  • Кріплення здійснюється дюбелями.
  • Продаються такі маяки в будь-якому магазині будматеріалів.






Щоб встановити цементні маяки, потрібно дотримуватися наступного порядку дій:

Від стелі і стіни відступають 30 см і забивають в цю точку цвях, капелюшок якого знаходиться від поверхні стіни на відстані можна порівняти з товщиною шару штукатурки. На цвях прив’язується схил і спускається на рівень 10 см від підлоги. Другий цвях забивають приблизно в 20 см від підлоги в місці знаходження шнура.



https://youtu.be/y05LFfMxKBI

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Виробниче навчання